EMC filters: het juiste filter op de juiste plaats

EMC filters vormen uitstekend gereedschap om EMC af te dwingen.

De vervolgvraag is welk EMC filter het beste voldoet. Er zijn verschillende EMC filters voor verschillende toepassingen. De keuze is groot.

Bij het toepassen van EMC filters komt dus het nodige kijken. Dat is zeker het geval in deze economisch veeleisende tijden waarin de kostprijs van afschermingsmethodieken net zo belangrijk is als de effectiviteit van de afscherming zelf.

Feitelijk moet het streven naar EMC dan ook niet zozeer in het teken staan van filtering ‘sec’, maar van een totaalaanpak – een totaalaanpak waarin shielding en absorbing net zo goed thuishoren. Alleen zo valt een effectieve oplossing te verkrijgen, dat wil zeggen: een effectieve oplossing die een concurrerende positie voor de fabrikant oplevert.

Een specialist die van zo’n totaalaanpak uitgaat heeft – zeker in deze tijd – een voorsprong. Een dergelijke specialist is Eemccoimex. Eemccoimex wil zich niet alleen concentreren op EMC filtering of shielding of absorbers, maar ook op de effectieve totaaloplossing die de klant wenst.

Wie contact op wil nemen met Eemccoimex kan uiteraard de website bezoeken of direct het contactformulier invullen.