Ferriet in de strijd tegen EMI

Ferriet, een harde en breekbare koolstoflegering, is bij uitstek geschikt voor het onderdrukken van elektromagnetische interferentie. Ferrietmaterialen duiken dan ook zeer regelmatig op in de strijd tegen EMI.

‘Ferriet’ is in feite een containerbegrip. Er zijn verschillende soorten ferrietcomponenten: cilindrisch, hoekig, deelbaar, ondeelbaar… Steeds kunnen eigenschappen als frequentiebereik, permeabiliteit en afmetingen variëren.

Juist daarom is het van belang om een overzicht te verkrijgen in alle mogelijkheden om EMI kosteneffectief te lijf te gaan. Een EMI-specialist kan in de ingewikkelde strijd tegen stoorsignalen zijn geld meer dan waard zijn – zeker nu steeds meer interfererende producten op de markt komen en de benodigde kennis over EMI alleen maar belangrijker wordt.

Eemccoimex is een bedrijf dat niet alleen ferrietcomponenten aanbiedt, maar ook het totale overzicht aan afschermingsmaatregelen kan doornemen met elke klant. Is shielding voldoende? Zou filtering nodig zijn of zorgt een absorber nog voor een goede aanvullende afscherming?

Het bedrijf presenteert zich als een specialist op het gebied van EMI en EMC. Alle denkbare technieken – inclusief ferriet – om EMI om te zetten in EMC zijn bij Eemccoimex aanwezig. Wie meer over alle mogelijkheden wil weten voor welk specifiek product ook, kan bijgaand contactformulier overwegen.