RF absorbers als enige of extra lijn van verdediging

RF absorbers kunnen in de strijd tegen elektromagnetische interferentie zowel een eerste lijn van verdediging zijn als elke andere linie vormen.

Wellicht voldoet shielding niet volledig en is extra afscherming nodig in de vorm van een RF absorber. Wellicht is shielding juist erg onpraktisch of duur en zijn RF absorbers opnieuw de aangewezen weg.

Steeds is het van belang de juiste mix te vinden om de strijd tegen EMI aan te binden. Die strijd wordt steeds belangrijker nu er steeds meer elektronische apparaten in gebruik zijn met bovendien steeds meer functionaliteit – en dus zendende onderdelen.

De mix kan bestaan uit shielding, filtering en absorbing. Een juiste kennis van zaken over de mogelijkheden, zeker ook kostentechnisch, kan leiden tot een juiste combinatie van afschermingsmaatregelen.

RF absorbers spelen altijd een centrale rol bij elke afweging. Terwijl shielding niet altijd effectief hoeft te zijn, kan filtering misschien juist weer te duur zijn. RF absorbers zijn er bovendien in allerlei soorten en maten. Zo onderscheidt het bedrijf Eemccoimex RF absorbers voor microgolf, compounds (diverse mengsels) en specifiek voor kamers. Eemccoimex is gespecialiseerd in een compleet EMI-assortiment.

Door alle expertise over RF absorbers en aanvullende afschermingsopties op een enkel centraal adres te houden, is de klant verzekerd van een totaaloverzicht. Dat is bij EMI enorm belangrijk – niet in de laatste plaats vanwege het kostentechische aspect in deze economisch veeleisende tijden. Een contactformulier kan nadere helderheid verschaffen.