Magnetic shielding wordt steeds belangrijker

Magnetic shielding, de bescherming tegen magnetische interferentie, wordt steeds belangrijker. Magnetic shielding is een voor de hand liggende stap tegen de opkomst van almaar meer elektronische apparatuur en dus een aldoor grotere kans op EMI.

Tegen magnetisch EMI is feitelijk slechts één kruit gewassen: mumetaal. Daarvan zijn legio verschillende kwaliteiten leverbaar, met zodoende altijd een passende efffectiviteit. Naast folie- en plaatwerk zijn er bovendien diverse andere mogelijkheden om te shielden.

Bij magnetic shielding en al deze andere afschermingstechnieken spelen twee argumenten een rol: hoe effectief kan een afscherming als magnetic shielding zijn? Daarbij hoort meteen de vraag: hoe kosteneffectief valt EMC, elektromagnetische compatibliteit, te realiseren?

De eerste vraag is, gezien alle mogelijkheden per toepassingsgebied, al lastig te beantwoorden. De tweede vraag brengt zo nodig nog grotere uitdagingen met zich mee.

Wie niet alleen iets meer wil weten over magnetic shielding, maar ook alle EMI-opties voor een eigen product wil verkennen, doet er goed aan een specialist in te schakelen. Zo’n specialist is bijvoorbeeld Eemccoimex uit Lelystad. Het invullen van een contactformulier kan al veel ophelderen.