Kwaliteit in Elektronica

E.E.M.C. B.V. (“Elektronische en Elektro Mechanische Componenten”) bestaat sinds 1977. We zijn vooral bekend onder onze handelsnaam “EEMCCOIMEX” wat een reflectie van ons verleden en brede marktervaring is. Sinds 2018 zijn we een zusterbedrijf geworden van Elincom electronics B.V.

EEMC importeert haar producten vanuit de VS en Europa, en verkoopt deze aan klanten in Europa met een focus op Nederland en België. Ook produceren wij een aantal artikelen om te kunnen voldoen aan specifieke klantvragen. Dit doen wij in eigen beheer of via onze ervaren Nederlandse partners. Om klanten op korte termijn te kunnen leveren, wordt voor veel-verkochte producten een tactische voorraad in eigen magazijn bewaard.

Wij hebben vele jaren ervaring opgebouwd en worden waar nodig ondersteund door de productspecialisten van onze toeleveranciers. Dit stelt ons ook in staat om onze afnemers product- en gebruikerstrainingen aan te bieden.

Wij zijn leverancier van elektronica-onderdelen (“componenten”) welke bestemd zijn om elektrische en elektronische producten beter te laten functioneren in hun omgeving. Dit zowel voor immuniteit tegen inkomende interferentie (stoorstraling en geleide storing) als voor emissie (gegenereerde stoorstraling). Voor een betere temperatuur huishouding in elektronicasystemen leveren wij een breed scala aan thermisch geleidende producten en desgewenst op maat gemaakt. Voor hoogspanningsgebruikers is een programma aan relais en schakelaars beschikbaar. Voor bijzondere toepassingen zijn de hermetisch dichte connectoren en doorvoeren bestemd.

Test- en Meetapparatuur

EMC test- en meetapparatuur voor IEC-, militaire-, automobiel- en telecomproducten kunnen wij ook leveren. Daarnaast is een uitgebreid programma aan HF vermogensversterkers tot 40GHz, meetontvangers, spectrum analyzers en veldsterkte apparatuur verkrijgbaar. Om een complete testomgeving in te richten kunnen wij deze als turn-key project leveren. Voor een beter inzicht in uw product hebben wij een programma aan vector netwerk analysers en software. Ook de hoogspanningsgebruiker kan bij ons terecht voor voedingen en test- en meetapparatuur. Wanneer er geregeld geschakeld moet worden tussen apparatuur of sensoren dan is een breed programma aan matrix schakelsystemen aanwezig.

Software

Ook ontbreekt software niet in ons programma. Wij leveren een pakket waarmee elektromagnetische velden kunnen worden berekend en geanalyseerd. Met een ander pakket kunnen EMC test- en meetopstellingen worden geautomatiseerd en gedocumenteerd. Tot slot leveren wij ook een HF CAD programma.

ISO 9001

EEMC is ISO 9001 gecertificeerd door BVQI. Voor het eerst werd EEMC gecertificeerd in 1999. Sindsdien hebben wij de ontwikkelingen steeds bijgehouden en voldoen wij aan de meest recente versie. Voor ons is het belangrijk dat onze klanten weten dat onze werkprocessen in orde zijn en strikt gevolgd worden tot zekerheid van onze afnemers. In overleg is het beleid voor relevante belanghebbenden op ons kantoor beschikbaar.