Soft-shield: snel aan te brengen, snel EMI-effectief

Soft-shield is een productenlijn om met behulp van schuimen profielen tot een effectieve indamming van EMI te komen voor vrijwel elk gewenst product. De (talloze vooraf gedefineerde) profielen zijn eenvoudig op een product aan te brengen.

Elektromagnetische interferentie dringt zich steeds vaker op, of we dat nu willen of niet. De toename in elektronische (handheld) apparatuur en de toegenomen functionaliteit per apparaat leidt tot een grotere kans op EMI.

Om zo snel mogelijk en zo goedkoop mogelijk EMI te lijf te gaan, ontwikkelde men de Soft-shield-productenlijn. Soft-shield-producten zijn op foam (schuim) gebaseerde producten in allerlei uiterlijke vormen, de profielen. De Soft-shield-profielen hebben als overeenkomst dat ze zonder additionele bevestigingsmaterialen zijn aan te brengen. Daarnaast paren ze uitstekende contacteigenschappen aan zachtheid (‘low force’) en vormherstellende kracht.

De Soft-shield-lijn is een zeer effectieve lijn, niet alleen qua EMI-afscherming, maar zeker ook als het gaat om kostenbesparing. Andere opties kunnen echter van belang zijn, zoals filtering of de toepassing van absorbers.

Om een totaaloverzicht te verkrijgen over alle EMI-mogelijkheden, inclusief Soft-shield (!), is het goed een externe expert te bezoeken. Een bedrijf als Eemccoimex verkoopt niet alleen de hele reeks van verschillende afschermingsproducten, maar heeft zich helemaal willen instellen op een totale ‘EMI-inventarisatie’ vooraf. Vanuit zo’n totaaloverzicht wordt duidelijk waar en hoe Soft-shield-profielen voldoen. Mochten aanvullende maatregelen nodig zijn naast een Soft-shield-oplossing, dan kan Eemccoimex daarover meteen passend advies verstrekken.

Wie een indruk van het bedrijf uit Lelystad zou willen krijgen, kan het contactformulier invullen.